Helft Nederlanders houdt een stukje maand over

Een derde van de Nederlanders heeft onvoldoende ruimte in het budget voor ‘leuke’ dingen. Toch geeft 50% van de mensen hier wel eens teveel aan uit (of aan dingen die zij niet nodig hebben), zodat aan het eind van de maand geen geld meer is of zelfs rood wordt gestaan. Bij veel mensen ligt de oorzaak bij gebrek aan inzicht in hun uitgaven, blijkt uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken.

Breng uitgaven per maand in kaart

Zet voor een goed overzicht van uw uitgaven alle maandelijkse vaste lasten op een rij. Reken alle terugkerende vaste lasten terug naar een bedrag per maand, ook degenen die u eens per kwartaal of jaar betaalt. Voor bedragen die niet vast zijn zoals boodschappen, maakt u een inschatting. Kijk bijvoorbeeld wat u hieraan het afgelopen half jaar maandelijks heeft uitgegeven.

U kunt dit overzicht op papier maken of in Excel/Word. Zet vervolgens uw maandelijkse inkomsten tegenover uw uitgaven. U ziet dan duidelijk hoeveel u elke maand ‘vrij besteedbaar’ overhoudt voor leuke dingen.

Beter budgetteren met een online huishoudboekje

Wilt u dit overzicht liever niet handmatig maken en steeds weer hoeven aanpassen? Maak dan gebruik van een online huishoudboekje. Online huishoudboekjes vergroten uw inzicht in inkomsten en uitgaven. Van de gebruikers van huishoudboekjes geeft 80% aan dat zij meer inzicht in hun uitgavenpatroon hebben gekregen. Ook kan de meerderheid van de gebruikers beter budgetteren.

Met een online huishoudboekje blijft uw overzicht altijd actueel. Klik hier voor een vergelijkend onderzoek naar online huishoudboekjes door Wijzer in Geldzaken, een initiatief van o.a. de Rijksoverheid.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

financieelfitter.nl

financieelfitter.nl

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .