Sparen

Sparen voor uw korte en lange termijn doelen

Door actief aan de slag te gaan met besparen (stap 3), creëert u ruimte in uw maandelijkse budget. Tijd om stappen te zetten waarmee u uw doelen, wensen en dromen realiseert!

Sparen lukt beter als u weet waarvoor u spaart

De basis voor deze stap staat omschreven in stap 1 van het Financieel Fitheidsprogramma: inzicht krijgen in uw financiële situatie en een overzicht maken van uw doelen en wensen. Waarvoor legt u nu al geld opzij of zou u geld opzij willen leggen? Hoeveel geld denkt u nodig te hebben om uw dromen te verwezenlijken? Is dit tienduizend euro, honderdduizend euro, of nog veel meer? Uit onderzoek blijkt dat mensen veel betere discipline hebben om te sparen als ze een (spaar)doel voor ogen hebben. Wat houdt u nog tegen om ook uw dromen te realiseren?

Wist u dat..

  • Een kwart van de Nederlanders nooit spaart.
  • Een kwart van de Nederlanders pas spaart als er geld overblijft.
  • Ruim de helft van de Nederlanders te weinig spaargeld heeft voor onverwachte uitgaven zoals een kapotte wasmachine of auto.

Stem uw financiële producten af op uw spaardoel(en)

Om een goed spaarplan te maken, is het belangrijk om te weten of uw huidige financiële producten nog goed aansluiten bij uw doelen, wensen en dromen. En wat voor u nu verstandiger is, sparen of beleggen. Dit kan verschillen per spaardoel.

Om effectief te sparen helpt het zoals gezegd het beste om goed voor ogen te houden waar u het voor doet. Vergeet ook niet dat geld maar een middel is om uw echte doelen te bereiken, geen doel op zich. De belangrijkste toekomstwensen en -doelen liggen toch uiteindelijk in persoonlijk geluk, gezondheid en liefde – niet in het geld zelf. Houd ook die doelen voor ogen.

Start nu uw Financieel Fitheidsprogramma en ontvang nog meer tips en handige hulpmiddelen om succesvol uw (spaar)doelen te bereiken.