De 5 stappen

De 5 stappen van het Financieel Fitheidsprogramma

Geldzaken vormen een belangrijk onderdeel van ons leven. Als uw financiën goed op orde zijn, draagt dit op veel manieren bij aan uw geluk. Uit diverse onderzoeken blijkt echter dat de gemiddelde Nederlander er financieel niet goed voor staat. De negatieve gevolgen kunnen groot zijn als uw geldzaken niet goed geregeld zijn. Het is dus belangrijk voor mensen in Nederland om te werken een een gezonde financiële huishouding.

Met het Financieel Fitheidsprogramma krijgt u inzicht in de vijf stappen om Financieel Fitter te worden.

Stap 1: Financieel Inzicht

De eerste stap naar Financiële Fitheid is weten en begrijpen hoe u er financieel precies voor staat. Hoe verhouden zich uw huidige inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden?

Stap 2: Inkomen behouden en beschermen

De tweede stap naar Financiële Fitheid gaat over het behouden en beschermen van uw inkomenspositie. Hoe zorgt u dat plotselinge veranderingen in uw inkomen kunnen worden opgevangen? Is uw (hypotheek)lening nog wel verantwoord?

Stap 3: Besparen

Stap drie is een populaire stap bij de meeste mensen: het verbeteren van uw financiële positie door te besparen! Wilt u ook meer geld overhouden voor leuke dingen en sparen voor de doelen en wensen die op uw verlanglijst staan?

Stap 4: Sparen

Om effectief te sparen helpt het het beste om goed voor ogen te houden waar u het voor doet. Waarvoor legt u nu al geld opzij of zou u geld opzij willen leggen? Wat houdt u nog tegen om ook uw dromen te realiseren? In stap 4 leert u hoe u succesvol uw (spaar)doelen kunt bereiken.

Stap 5: Inkomen Later

Vaak beginnen mensen pas na te denken over hun pensioen als het te laat is om er echt nog iets aan te doen. Met de vijfde en laatste stap naar Financiële Fitheid leert u hoe u ervoor staat als u met pensioen gaat.

Hoe gaat u om met veranderingen in Nederland?

Elke stap kan door meerdere factoren worden beïnvloed. Zoals de arbeidssituatie
in Nederland, de regeringsplannen en natuurlijk uw eigen gezinssituatie. Hoe u omgaat met
deze ontwikkelingen, bepaalt mede uw financiële fitheid. Gedurende het Financieel Fitheidsprogramma krijgt u diverse tips die u helpen financieel fitter te worden.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

financieelfitter.nl

financieelfitter.nl

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .