Besparen

Besparen waar mogelijk

Als u een helder inzicht en overzicht heeft van uw persoonlijke financiële situatie (Stap 1) en gezorgd heeft dat uw inkomenspositie beschermd is bij onverwachte situaties (Stap 2), is het tijd voor stap 3. Een populaire stap bij de meeste mensen: het verbeteren van uw financiële positie door te besparen!

Welke uitgaven beïnvloeden uw financiële positie het sterkst?

Het is belangrijk om eerst goed helder voor ogen te hebben wat er maandelijks binnenkomt en uit gaat. Als u een overzicht van uw geldzaken heeft gemaakt, ziet u namelijk welke uitgavenposten de meeste invloed hebben op uw financiële positie. Dit zijn de uitgaven waarop u mogelijk ook het meest kunt besparen. Genoeg kansen om te onderzoeken of u kunt besparen op uw uitgaven, zonder in te leveren op de kwaliteit van uw leven.

Wist u bijvoorbeeld dat…

  • De meeste mensen honderden euro’s per jaar kunnen besparen op hun financiële producten.
  • Veel mensen dekkingen hebben meeverzekerd in hun zorgverzekering die overbodig zijn.
  • Nederlanders gemiddeld € 488,- per jaar kunnen besparen op energie.

Hou maandelijks meer geld over voor uw doelen en wensen

Vaak blijkt er niet zoveel voor nodig om honderden euro’s tot zelfs duizenden euro’s per jaar te besparen op onnodige uitgaven. Hiermee creëert u meer ruimte in uw budget. Deze stap naar financiële fitheid vinden de meeste mensen leuk. Wilt u ook meer geld overhouden voor leuke dingen en sparen voor de doelen en wensen die op uw verlanglijst staan?

Start nu uw Financieel Fitheidsprogramma en ontvang nog meer bespaartips en handige hulpmiddelen om erachter te komen hoe u meer geld kunt overhouden voor uw (spaar)doelen.