Minder pensioen voor Nederlanders

Bent u met pensioen? Grote kans dat u een bericht heeft ontvangen van uw pensioenfonds dat u minder pensioen uitgekeerd krijgt. Door tegenvallende beleggingsresultaten bij de pensioenfondsen en omdat wij gemiddeld langer leven, hebben de beleggingsfondsen actie ondernomen om ook in de toekomst pensioenen te kunnen blijven betalen.

Veel pensioenfondsen hebben per 1 april 2013 de uitkering van de pensioenen verlaagd. Per 1 januari 2014 volgen meer pensioenfondsen met deze maatregel. Deze verlaging varieert van 0,5% tot wel 7%. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat zoveel gepensioneerden met een verlaging van hun pensioen te maken krijgen.

Bent u niet met pensioen? Wat betekent dit voor u?

Ook als u werkt ondervindt u de gevolgen van de pensioenverlaging. De pensioenopbouw wordt namelijk ook verlaagd. Met hetzelfde bedrag dat u maandelijks naar uw pensioenfonds overmaakt, bouwt u daardoor minder snel pensioen op.

Helft van Nederland begrijpt zijn pensioenoverzicht niet

Ondanks meerdere pogingen om het pensioenoverzicht duidelijker en eenvoudiger te maken, begrijpt nog steeds meer dan de helft van de mensen niet of slechts matig wat er staat, en wat dit precies voor hen betekent. Er is dus nog werk aan de winkel voor de pensioenuitvoerders om mensen op weg te helpen naar beter begrip van hun pensioensituatie.

Pensioen is voor veel mensen lastige materie. Wilt u ontdekken hoe uw toekomst eruit ziet? Is uw beeld van uw pensioen realistisch? Op www.speeljetoekomst.nu komt u meer te weten over uw pensioen door te spelen met verschillende gebeurtenissen, zoals minder werken, arbeidsongeschiktheid en veranderen van baan.

Vindt u het lastig om precies te begrijpen wat er staat op uw pensioenoverzicht? U vindt meer uitleg op www.pensioenkijker.nl

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

financieelfitter.nl

financieelfitter.nl

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .