Belastingen in 2015

Goed nieuws! In 2015 gaan we er met zijn allen gemiddeld een half procent in koopkracht op vooruit! Dit betekent dat voor elke € 1.000 die u nu op uw bankrekening heeft staan, daar in 2015 € 5 bijkomt. Dit heeft onder andere te maken met de stijging van ons inkomen ten opzichte van de inflatie.

Laagste belastingschijf omhoog naar 36,5% in 2015
Tot een belastbaar inkomen van € 19.645 bruto per jaar betaalt u nu 36,25% inkomstenbelasting. In 2015 zal dit tarief stijgen met 0,25% naar 36,5%. Dit komt neer op een extra belasting van € 49 per jaar.

Meer heffingskorting en arbeidskorting
Als u inkomstenbelasting betaalt, krijgt u tegelijkertijd kortingen op deze belasting. Twee van die kortingen zijn: de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Dankzij deze kortingen hoeft u een gedeelte van de inkomstenbelasting niet te betalen. Het kortingsbedrag wordt namelijk van uw inkomsten afgetrokken, voordat de inkomstenbelasting wordt berekend.

De algemene heffingskorting geldt voor iedereen. Deze korting neemt in 2015 iets toe als u een inkomen heeft dat onder de € 52.000 blijft, maar dit scheelt slechts een paar tientjes.
De minimale heffingskorting die u in 2015 krijgt bedraagt € 1342.

De overheid wil mensen stimuleren om te gaan werken. Daarom wordt de arbeidskorting verder verhoogd met iets minder dan € 500 voor inkomens van € 20.000 tot € 80.000.

Meer vermogensbelasting voor ouderen
Ontvangt u AOW, dan heeft u dit jaar nog recht op ouderentoeslag. Deze toeslag zorgt ervoor dat u minder vermogensbelasting hoeft te betalen. Deze toeslag verdwijnt in 2015. De belasting voor ouderen met een laag maandinkomen, maar met veel geld op de bank, kan hierdoor tot € 300 per jaar stijgen. Om dit te voorkomen kunt u eraan denken om uw vermogen over te dragen aan uw naasten. Wij vertellen u graag meer over mogelijkheden op het gebied van vermogensoverdracht.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

financieelfitter.nl

financieelfitter.nl

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .