Hou grip op uw financiële situatie, raak niet ‘financieel bewusteloos’

dubbel_linksHeeft u ook het gevoel overspoeld te worden met financiële informatie en heeft u onvoldoende inzicht wat de maatregelen die eraan komen voor u betekenen?

Uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken, een initiatief van de Rijksoverheid, blijkt dit bij een op de drie mensen het geval te zijn. Een op de vijf heeft zelfs last van stress en onrust bij het regelen van de financiën. En meer dan 50% geeft aan afwachtend te zijn door de financiële onzekerheid.

Wijzer in Geldzaken waarschuwt voor het gevaar dat mensen ‘financieel bewusteloos’ raken. De veranderingen op het gebied van bijvoorbeeld hypotheekrenteaftrek, huren, AOW, pensioen en WW zijn voor veel mensen niet goed in te schatten. Probleem is dat ze overal brokjes informatie vandaan krijgen. Maar die is vaak moeilijk te begrijpen en niet specifiek gericht op de eigen persoonlijke situatie.

Tijdens het Symposium Financieel Bewusteloos op 31 mei 2013 wees Hare Majesteit Koningin Maxima, erevoorzitter van Wijzer in Geldzaken, op het belang van financieel bewustzijn. Het is een kwestie van lange adem, maar het is aan te leren. En wie financieel bewust is, haalt meer waarde uit zijn geld.

Hulp bij het bewust nemen van financiële beslissingen

Uw financieel adviseur helpt u graag bewust uw financiële beslissingen te maken.
Samen met uw adviseur kunt u bekijken welke veranderingen invloed hebben op uw financiële situatie. En welke maatregelen u kunt nemen. Er wordt dan gekeken zowel naar de wettelijke wijzigingen als naar de wijzigingen in uw persoonlijke situatie.

Heeft u op dit moment behoefte aan een financieel onderhoudsgesprek?

Neem contact op met een financieel fitter adviseur voor het maken van een afspraak.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

financieelfitter.nl

financieelfitter.nl

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .