Scooterverzekering afsluiten

Als ouder kunt u te maken krijgen met het moment dat uw zoon of dochter een scooter wil. Of u bent zelf van plan om een brommer of een scooter te kopen. Net als bij een auto moet u uw scooter of bromfiets verzekeren voordat u hiermee op de weg mag rijden. Een scooterverzekering afsluiten is dan ook het eerste wat u zult doen nadat u een scooter heeft gekocht.

Scooterverzekering afsluiten, minimaal WA

Heeft u een scooter dan moet u een scooterverzekering afsluiten. U dient minimaal een WA-verzekering af te sluiten voordat u met uw bromfiets de weg op gaat. U kunt, net als uw auto, ook kiezen voor een allrisk verzekering. Daarnaast kunt u een aantal aanvullende verzekeringen afsluiten. Hieronder hebben wij voor u samengevat welke aanvullende scooterverzekeringen u kunt afsluiten.

Ongevallen opzittendenverzekering

Met deze verzekering, die u kunt bijsluiten als module op de brommerverzekering, keert de verzekering een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden wanneer u betrokken bent bij een ongeval. Deze verzekering kan soms alleen worden afgesloten als de bestuurder ouder is dan 24 jaar.

Schade opzittendenverzekering

Met deze verzekering, die u kunt bijsluiten als module op de brommerverzekering, keert de verzekering de daadwerkelijke schade uit. Dus naast letselschade wordt ook materiële schade vergoed van u en uw opzittenden. Ook hier geldt dat sommige verzekeraars deze aanvullende scooterverzekering alleen afsluiten voor bestuurders die ouder zijn dan 24 jaar.

Verhaalsbijstand

Met deze verzekering heeft u bijstand wanneer het niet duidelijk is wie nu schuld heeft aan het ongeval. Op deze manier hoeft u zelf de discussie niet te voeren met de andere verzekeraar. Deze kunt u bijsluiten op de brommerverzekering.
Ons advies is echter om een losse rechtsbijstandverzekering Verkeer te sluiten, omdat deze een bredere dekking biedt. Zeker indien de brommer/scooter voor een van uw inwonende kinderen bedoeld is, bent u beter af met een rechtsbijstandverzekering met gezinsdekking. Lees hier ons advies (gebaseerd op auto, maar geldt ook bij brommer/scooter).

Hieronder volgen nog een aantal handige weetjes:

Wat als u geen verzekering heeft?

Het RDW controleert jaarlijks of u een scooterverzekering heeft. Blijkt uit controle dat u geen verzekering heeft dan krijgt u een boete.

Is een brommer rijbewijs verplicht?

Ook op een brommer of scooter heeft u een rijbewijs nodig. Dit heet een bromfietsrijbewijs. Indien u een autorijbewijs (B) of motorrijbewijs (A) hebt dan hoeft u niet apart een bromfietsrijbewijs te halen.

Scooterverzekering afsluiten?

Wilt u meer weten over de scooterverzekering? U kunt altijd contact met ons opnemen zodat wij voor u de juiste scooterverzekeringen kunnen afsluiten.

 

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

financieelfitter.nl

financieelfitter.nl

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .