Tip: maak foto’s van uw verzameling

Heeft u een waardevolle verzameling postzegels, munten, kunst of andere waardevolle spullen? Na een brand of inbraak kan het lastig zijn te bewijzen dat u deze had. Naast de aankoopbon kan een excel-bestand of foto dan helpen.

Aankoopbon: scannen en online bewaren

Het spreekt voor zich dat het verstandig is om van al uw aankopen een aankoopbon en/of garantiebewijs te bewaren. Deze kunt u ook scannen naar de computer en digitaal bewaren als back-up bij brandschade. En om helemaal zeker te zijn dat u een kopie behoudt, mailt u de bestanden naar uzelf of plaatst ze online. Zodat deze bestanden nog altijd vanaf een andere computer met internet terug te halen zijn.

(Dit is een advies dat we ook altijd graag geven voor uw mooiste digitale foto’s)

Excel bestand

Weet u precies waaruit uw verzameling bestaat? Zeker wanneer u ook wel eens delen verkoopt of regelmatig nieuwe stukken toevoegt, is het verstandig een Excel bestand bij te houden van uw verzameling en de belangrijkste details zoals aankoopdatum, aankoopplaats, aanschafwaarde en verzekeringswaarde indien bekend.

Digitale foto’s

Niet bij alle kostbaarheden of verzamelingen zijn bonnen vanzelfsprekend. Als bewijsvoering van bezit kunnen digitale foto’s dan uitkomst bieden. Maak regelmatig foto’s van uw collectie, of van individuele stukken daaruit, waarop de belangrijkste waardebepalende kenmerken goed zichtbaar zijn.

Foto’s bieden geen garantie op schadevergoeding, maar vereenvoudigen in onze ervaring de bewijslast wel aanzienlijk.

Let op: stuur uw foto’s niet naar ons! Maak gebruik van gratis online mogelijkheden zoals Google’s Picasa of Dropbox .

 

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

financieelfitter.nl

financieelfitter.nl

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .