Uw eigen staatsschuld omlaag

De staatsschuld van de Overheid omvat het totaal van alle schulden van centrale en decentrale overheden. Met uw ‘persoonlijke staatsschuld’ bedoelen we dan ook alle schulden van uw huishouding. Uw hypotheek is hierbij vaak de grootste schuldpost.

Minder betalen voor uw hypotheek

Geld lenen kost geld. Dat klopt. Maar wel een stuk minder dan voorheen. De hypotheekrente is op het laagste punt aller tijden beland. Hypotheekrentes van 2,5% zijn geen uitzondering. Voor bijna iedereen valt nu een forse besparing te halen op de hypotheeklast.

De hypotheek is meestal het grootste bestandsdeel van uw eigen ‘staatsschuld’. De daarbij horende hypotheekrente  drukt het zwaarst op uw eigen maandelijkse begroting. Daar is dan ook de meeste winst te behalen als het gaat om het beperken van uw uitgaven per maand.  Wist u dat als u op dit moment rond de 5% rente betaalt, en uw hypotheek nú zou omzetten – u nog maar de helft aan hypotheekrente betaalt?! 

En als u direct wilt aflossen op uw hypotheek zelf, kunnen we u ook daarover adviseren. Natuurlijk spelen er meerdere factoren mee, iedere situatie is anders. Daar vertellen wij u graag meer over.

Druk uw eigen ‘staatsschuld’, los af op uw hypotheek

De overheid wil graag een lagere hypotheekschuld voor iedere woningeigenaar. Dat wordt gestimuleerd door de maatregelen die zijn genomen door het kabinet. Zoals verplicht aflossen voor elke nieuwe hypotheek en minder maximaal lenen als u een ander huis koopt. U krijgt steeds minder hypotheekrente aftrek op uw bestaande hypotheek. En aangezien sparen op dit moment toch niet opschiet met de spaarrentes rond 1%, is het misschien helemaal niet zo’n gek idee om uw spaargeld (of lopende spaarverzekering) te gebruiken om af te lossen.

Geld sparen is geld verliezen

Op spaargeld ontvangt u op dit moment zeer weinig rente. De meeste spaarrentes liggen rond de 1%. Als u dus geldt op een spaarrekening heeft staan en u rekent vermogensbelasting en inflatie nog eens mee, dan betekent dat dus eigenlijk dat u geld verliest op uw spaarrekening.  Steek uw spaargeld dus liever in andere zaken, zoals het verlagen van uw hypotheek.

Maak nu een afspraak om uw hypotheek door te lichten

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

financieelfitter.nl

financieelfitter.nl

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .