Voorkom afleiding in het verkeer!

Tweehonderddertig euro (€ 230,-) … dat is de boete die u krijgt als u uw smartphone/telefoon gebruikt terwijl u achter het stuur zit. Los van de boete is het levensgevaarlijk voor uzelf en de andere verkeersdeelnemers als u niet uw volledige aandacht op het verkeer heeft. De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft hier veelvuldig onderzoek naar gedaan.

Uw apps automatisch uitgeschakeld wanneer u rijdt

Sinds deze week is er een app beschikbaar die u helpt om de verleiding te weerstaan om op uw smartphone te kijken terwijl u achter het stuur zit. De app schakelt afleidende apps uit op uw smartphone wanneer u harder dan 15 km per uur rijdt. Apps als Facebook, Whatsapp, sms en internet worden geblokkeerd. Ook kunt u niet worden afgeleid door ‘handheld’ bellen op uw smartphone want dit wordt ook geblokkeerd. Uw navigatie op uw smartphone blijft wel beschikbaar en ook kunt u uiteraard handsfree bellen.

De app heft de blokkering weer op als u langer dan een minuut stilstaat. U krijgt dan ook weer alle meldingen en berichten binnen. Ben je passagier of reis je met het openbaar vervoer dan kunt u de ‘passagiersmodus’ gebruiken van de app. De app zal dan niet uw apps blokkeren.

Wilt u de app? De Rij Veilig app is beschikbaar voor Android toestellen en is te downloaden via de Google Play Store.

De ‘Rij Veilig’ app is een initiatief van a.s.r. .

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

financieelfitter.nl

financieelfitter.nl

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .