Check uw (miljoenen)nota’s 

Elk jaar bekijkt het kabinet hoe het is gegaan met de inkomsten en uitgaven van ons land. En past de Rijksbegroting aan waar dat nodig is. Doet u hetzelfde met uw eigen begroting? Checkt u regelmatig uw nota’s en bekijkt u waar het beter of voordeliger kan?

Voorkom bijbetalen

Een aantal maandelijkse inkomsten en uitgaven zijn gebaseerd op voorschotbedragen. Het voordeel daarvan is dat u maandelijks weet waar u aan toe bent. U betaalt iedere maand hetzelfde bedrag. Het nadeel is dat als er iets tussentijds wijzigt, u voor verrassingen kunt komen te staan bij de eindafrekening of uw belastingaangifte. Bekijk bij elke wijziging in uw financiële- of gezinssituatie dus wat de effecten hiervan zijn op uw voorschotbedragen.

Inkomen of hypotheek gewijzigd? Check uw voorschotbedragen!

Heeft u bijvoorbeeld onlangs uw hypotheek aangepast naar de lage hypotheekrente, én krijgt u maandelijks een voorschot op de hypotheekrenteaftrek? Pas dit bedrag dan ook aan! Is uw inkomen gestegen of gedaald? Bekijk dan op www.toeslagen.nl wat voor effect dit heeft op uw toeslagen zoals kinderopvangtoeslag of zorgtoeslag. Zit u tijdelijk zonder werk of werkt u vaker vanuit huis? Wellicht is het dan verstandig om uw voorschotbedrag voor energie te verhogen.

AZOverzicht_kleinBetaal niet te veel

Voor vaste lasten zoals uw energie, abonnementen en verzekeringen is het goed om regelmatig te controleren of dit nog steeds aansluit bij uw huidige (gezins-)situatie. Zeg abonnementen op waar u geen gebruik van maakt, vergelijk de tarieven van uw energieleverancier af en toe eens. Bekijk eens of uw verzekeringen nog aansluiten bij uw huidige situatie. En bespaar op uw verzekeringen met het A t/m Z Pakket. Daarmee krijgt u tot 15% korting op uw verzekeringen, en hoeft u voor uw persoonlijke begroting volgend jaar veel minder tijd te besteden. Alles staat tenslotte bij elkaar, overzichtelijk in 1 nota. Heeft u nog geen A t/m Z pakket? Binnen 10 minuten heeft u dit geregeld.

Regel direct uw A t/m Z pakket

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder!

financieelfitter.nl

financieelfitter.nl

Maak een (bel) afspraak

Stuur ons een e-mail

Telefonisch contact

U kunt ons bereiken op nummer .